Proč se probiotika Bio-Kult nemusí skladovat v ledničce?

Jak skladovat probiotika a proč se Bio-Kult nemusí skladovat v ledničce?

Všechny naše výrobky jsou vyráběny ve velmi vysokém standardu kvality (akreditovaná Správná výrobní praxe) v moderním, nedávno vybudovaném, závodě v hrabství Sommerset ve Velké Británii. Bio-Kult je vyráběn s použitím nejmodernějších technologií a postupů.

Živé kultury samy jsou tzv. enkapsulovány (obaleny ochranným pláštěm) a to před procesem sušení za nízkých teplot (lyofilizací). Tento proces zvyšuje ochranu živých bakterií při skladování při normálních, pokojových teplotách a také je chrání při průchodu kyselým prostředím žaludku (podrobnější informace naleznete na stránkách výrobce www.bio-kult.com) .

Balení jednotlivých kapslí probiotik do blistrů poskytuje další ochranu před vlhkostí a extrémními teplotami. Není potřeba proto tyto výrobky skladovat v chladničce. Jsou prováděny pravidelné testy stability kmenů v externí laboratoři a tak, na rozdíl od některých jiných firem, jsme schopni garantovat stabilitu a množství kmenů po celou dobu dvouleté záruční doby, tedy i na jejím konci, pokud jsou výrobky skladovány při pokojových teplotách, tedy do 25°C.